tirsdag den 29. november 2011

Sundt slik; hjemmelavede muslibarer!

Inspireret flere steder fra besluttede jeg idag at afprøve de der muslibarer. Vi er nemlig storforbrugere af de købte af slagsen herhjemme, både fordi det er et kalorielet alternativ til kage eller chokolade, og fordi de kan betragtes som en hverdagsnack som supplement til madpakken :-) og er klart at foretrække istedet for en romkugle eller et stykke wienerbrød i kantinen om eftermiddagen ;-)

Nå, tilbage til opskriften. Jeg hev bare ned fra hylderne hvad jeg havde, langt det meste kan bruges :-)

Hovedingredienser:
Havregryn
Hakkede mandler
Honning i rigelige mængder

Øvrigt:
Kokosmel
Sesam
Solsikkekerner
Hørfrø
Hakket mørk chokolade

Alt undtagen chokoladen skal på en tør pande ved høj varme og røres rundt indtil honningen er smeltet. tages af og røres sammen med chokoladen. Hvis du vil ha chokoladestykker, skal du lade det køle lidt, før du blander det sammen. Jeg blandede det med det samme i en skål og resultatet blev glimrende.
Puttes herefter i en bøtte, trykkes sammen og stilles på køkkenbordet. Lad det stå og køle af i en halv time før du skærer det i passende stykker. Efterfølgende kan det komme i køleskabet :-)

Det smager helt fantastisk og kan virkelig anbefales, og bortset fra honningen er det en ret sund snack! :-D

1 kommentar: