søndag den 4. marts 2012

Digestive agtige kiks

Hej igen derude!

Har lige en overspringshandling fra filosofistudiet, som må deles med internettet ;o) på min shapeup kur (vej alt hvad du spiser og undgå slik i hverdagene) har jeg savnet kiks! Ved ikke hvad der er med mig og kiks (måske det høje indhold af smør?.. :-s ) men det er virkelig en snack, jeg har været glad for, og derfor har savnet en hel del på det sidste. 

Jeg besluttede mig derfor for at lede efter en opskrift, så jeg selv kunne lave nogle (og måske undlade ulydige ingredienser, hvis nødvendigt!). Jeg fandt en super lækker opskrift på en anden blog, nemlig her http://kunster-koekkenbordet.blogspot.com/search/label/Sm%C3%A5kager og idag, midt under en ellers meget interessant tekst om Foucault, måtte jeg forbi køkkenet og lave disse! 

Den oprindelige opskrift indeholder tørret frugt - ikke noget for mig, så jeg tilføjede nødder til opskriften istedet. Stor succes! Alle i familien kunne lide resultatet, så gad vide hvor længe de holder?.... NÅ, opskrift!

100 gram havregryn
50 gram nødder (valnødder, hasselnødder eller mandler)
110 gram rugmel
1 tsk. natron
1 nip groft salt
20 gram brun farin
revet appelsinskal fra en halv appelsin
80 gram margarine
6 spsk mælk

Havregryn og nødder kværnes helt fint til mel, og blandes sammen med alle tørvarer. tilføj smørret i små bidder og slut af med mælken

Rul dejen ud på bordet med en kagerulle og brug en udstikkerform til at skabe små fine, lækre småkager ;o) herhjemme blev der 34stks. 
Ind i ovnen i 10-12 min. gerne varmluft, 200grader. 

Vupti, en meget lødig snack!


2 kommentarer:

  1. Jo, de ser godt nok lækre ud!!! Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)
    Vh Nina

    SvarSlet
  2. Tak Nina :-)
    Jeg må snarligt prøve at lave dem med mandler, måske kunne man fremkalde en vaskeægte bisquotti-lignende kaffekiks på den måde?.. ;-)

    SvarSlet